Hlavní obsah

Sněhová nadílka zvýšila prodej nástrojů na odklízení sněhu

Praha

Sněhová nadílka v posledních dnech prudce zvedla prodeje nástrojů na odklízení sněhu a posypových směsí. Prodej lopat, hrabel a sněhových fréz je vyšší než loni.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Díky sněhové nadílce jsme za deset dní v prosinci prodali stejný počet kusů lopat a hrabel jako za celý loňský prosinec. Co se týče sněhových fréz, tam už jsme za letošní listopad a kousek prosince prodali o 30 procent více kusů než za listopad a prosinec 2012,“ uvedla mluvčí e-shopu Mall.cz Michala Gregorová. Nejpopulárnější jsou podle ní elektrické frézy.

V obchodech Mountfield jsou prodeje sněhových fréz ve srovnání s minulým týdnem, kdy nesněžilo, 12krát vyšší. „Aktuálně nyní prodáváme více než 250 fréz denně. U ručního nářadí pro úklid sněhu je aktuální nárůst 40 až 50krát vyšší,“ dodal mluvčí společnosti David Jirušek.

Na internetovém obchodu Kasa.cz vzrostly prodeje nástrojů na odklízení sněhu proti minulému týdnu o 140 procent, loňských čísel ale nedosahují.

Hobbymarkety Hornbach zaznamenaly největší procentuální nárůst obratu u ručních hrabel. „Zvýšila se také poptávka po sněhových frézách, zde jsme zaznamenali minimálně poloviční nárůst,“ uvedla marketingová ředitelka Hornbachu Helena Ševčíková. Vedle nástrojů se podle ní také zvýšila poptávka po posypových směsích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám