Hlavní obsah

Kellner se v Rusku soudí o lukrativní pozemky u Černého moře

Právo, Ivan Vilček

Český podnikatel Petr Kellner měl ztratit kontrolu nad lukrativními pozemky v Rusku u Černého moře o rozloze 680 hektarů. V rámci projektu Anapa tam měly vyrůst lázně a golfové hřiště. Za vším mají stát aktivity slovenského podnikatele Igora Ledeckého.

Článek

Jak informoval deník Komsomolskaja Pravda, soud Krasnodarského kraje zakázal nakládat s pozemky a majetkovými podíly společnosti In Vino Anapa 2 v lázeňském městě Anapa u Černého moře.

Soudy Krasnodarského kraje mají na stole spor, podle něhož ředitel společnosti In Vino Holding Sergej Maslennikov vykonal v polovině roku 2010 „několik podezřelých transakcí“.

V srpnu 2010 prodal podíly v dceřiném holdingu, ve firmě In Vino Anapa 2, společnostem Atlantis a Avangard-Profit. „Peníze na účet společnosti nepřišly a majoritního vlastníka aktiv, společnost Celestial Holdings, manažer na obchody neupozornil,“ píše Komsomolskaja Pravda.

Kellner jako majitel Celestial Holdings prý o transakci nevěděl, i když byl většinovým vlastníkem In Vino Holding. Česká skupina tak mohla ztratit kontrolu nad zmíněnými 680 hektary pozemků.

Slovenský deník Trend upozornil, že skupina Petra Kellnera PPF ve výroční zprávě uvedla, že vede v Rusku spory s menšinovým partnerem v ruských realitních projektech. Ve všech se podle listu angažovala skupina Igora Ledeckého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám