Hlavní obsah

Pražské burze zlobil nový systém, dvě hodiny neobchodovala

Praha

Pražské burze se v pondělí stejně jako při páteční premiéře systému Xetra nevyhnuly technické problémy, a dopoledne byl proto celý systém téměř na dvě hodiny zastaven. Obchodování se podařilo obnovit kolem poledne, sdělil mluvčí burzy Jiří Kovařík.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Data ze systému Xetra v pondělí od začátku obchodování přicházela se zpožděním. Podle serveru Patria Online dosahovala prodleva v úvodu obchodování až 15 minut. V 10.15 bylo proto obchodování pozastaveno.

Otázku ztrát, které mohly členům burzy vzniknout z důvodu zastavení obchodování, bude burza řešit v následujících dnech. Nyní bylo prioritou zprovoznění systému, dodal Kovařík.

Obchodování v novém obchodním systému Xetra zahájila burza v pátek, kdy se s technickými problémy potýkala na počátku i konci seance.

BCPP tak po téměř dvaceti letech využívání vlastního obchodního systému přešlo na novou platformu, která je technologickým standardem v rámci skupiny CEESEG. Jejím členem je burza v Praze od roku 2008. Se zavedením nového systému skončilo v Praze obchodování v segmentu SPAD, který byl určen pro nejlikvidnější tituly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám