Hlavní obsah

Na pranýř se dostalo zapáchající kuře i plesnivé švestky

Novinky, pit
Praha

Ani v tomto týdnu nezůstal web potravinynapranyri.cz bez nových přírůstků, které si vysloužily nálepku „nebezpečné“. Jako příklad mohou sloužit páchnoucí kuřecí čtvrtky nebo plesnivé sušené švestky.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Nebezpečné kuřecí čtvrtky

Článek

Kuřecí zadní čtvrtky pocházející od společnosti Vodňanská drůbež kontrola objevila v libereckém Sparu. „Všechna kontrolovaná balení této šarže potraviny vykazovala netypickou vůni pro danou potravinu, tedy zápach po rozkladu masa, a netypickou barvu,“ uvádí se na webu.

Kontrola zjistila, že kuřecí čtvrtky byly nabízeny k prodeji v chladicí samoobslužné vitríně při teplotách vyšších, než výrobce doporučuje pro skladování tohoto výrobku.

Švestky sušené vypeckované původem z Francie, u nichž byla na etiketě jako výrobce uvedena slovenská společnost Vetter Slovakia, nalezla kontrola v náchodském Albertu. „Polovina z kontrolovaných balení obsahovala plody napadené plísní viditelnou okem a jevila známky kažení a rozkladu,“ píše se na webu. Navíc po otevření balení byl cítit zápach po zkvašení.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti si přečtěte ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám