Hlavní obsah

Řecký návrat na trhy se v tomto desetiletí konat nebude, tvrdí rival Merkelové

Novinky, pit
Berlín

Řecko nebude mít kapacitu na to, aby se v tomto desetiletí vrátilo na kapitálové trhy. Je o tom přesvědčen Peer Steinbrück, kandidát Sociálnědemokratické strany Německa (SPD) na pozici německého kancléře.

Článek

„Je zřejmé, že Řecko se nebude v tomto desetiletí schopno vrátit na kapitálové trhy za přijatelných podmínek,“ sdělil Steinbrück v parlamentní rozpravě ohledně německého rozpočtu.

Podle Steinbrücka, jehož cituje agentura Reuters, navíc nelze řešit problém řeckého nedostatku potřebných financí pouze částečnými kroky.

Pětašedesátiletý Steinbrück, mimo jiné německý ministr financí v letech 2005 až 2009, doporučil vládě, že by měla odložit hlasování o rozpočtu do té doby, než se vyjasní, v jaké situaci se Řecko vůbec nachází.

Řecká ekonomika je v dlouholeté recesi. Jihoevropskou zemi navíc drtí vysoká nezaměstnanost, dosahující 25 procent. Atény se zavázaly uskutečnit za mezinárodní finanční pomoc rozsáhlé reformy, které mají přinést dodatečné úspory a snížit obrovský státní dluh.

Řecko navíc stále čeká už od června na 31,5 miliardy eur, další jednání o uvolnění této částky se mají konat 26. listopadu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám