Hlavní obsah

České pojišťovně spadl do září zisk o 200 miliónů

Praha

České pojišťovně (ČP) od ledna do září letošního roku meziročně klesl čistý zisk o 200 miliónů korun na 2,8 miliardy korun. Na pojistném největší pojišťovna na českém trhu vybrala 24,2 miliardy korun, což je o pět procent méně než ve stejném období loni.

Foto: Profimedia.cz

Česká pojišťovna je největší pojišťovací společností v Česku.

Článek

V neživotním pojištění ČP vybrala na pojistném 15,2 miliardy korun, v životním pojištění devět miliard korun. Trend předepsaného pojistného se podle generálního ředitele Pavla Řeháka zlepšuje.

ČP před rokem oznámila, že chce stabilizovat a postupně i zvýšit svůj podíl na trhu. K tomu jí mají pomoci nové produkty, zrychlení služeb a reorganizace obchodní sítě. Do tohoto konceptu se rozhodla ČP investovat přes miliardu korun.

ČP je součástí Generali PPF Holdingu B.V. se sídlem v Nizozemsku, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (asi 380 miliard korun) a poskytuje v regionu služby více než 13 miliónům klientů.

Všechny domácí pojišťovny vybraly letos do konce září podle českých standardů na pojistném 86,5 miliardy korun, což byl meziroční nárůst o 0,2 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám