Hlavní obsah

Slováci ovládnou Špindlerův Mlýn ještě letos

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrat nabral v úterý připravovaný pronájem Skiareálu Špindlerův Mlýn. Konsorcium Tatry Mountain Resorts (TMR) a Snowhill vyhlásilo připravenost převzít skiareál od Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) ještě před nadcházející zimní sezónou.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Lyžování ve Špindlerově Mlýně láká každoročně tisíce lidí.

Článek

„Společnost TMR a dceřiná společnost SNOWHILL, a.s, budou již od letošní sezóny provozovat Skiareál Špindlerův Mlýn, a.s. Velice si vážíme důvěry, kterou v nás ČSTV vložilo, a jsme připraveni realizovat všechny naše cíle a vize,“ potvrdil Bohuš Hlavatý, předseda představenstva TMR. Konsorcium, jehož český člen na rozdíl od Slováků koncem minulého týdne nepodepsal strategickou nájemní smlouvu, opět vystupuje jako jeden muž.

Záležitost nabrala obrat po pátečním prohlášení TMR, že v případě, že český partner smlouvu nepodepíše, je TMR připravena převzít špindlerovský skiareál sama. Nájemní smlouva byla stanovena na dvacet let. Během nich se noví nájemci zavázali investovat částku 800 miliónů korun. Investovat se bude do výstavby nových lanovek, sjezdových tratí a další infrastruktury.

„Budeme se ze všech sil snažit vytvářet příjemné podmínky, aby se Špindlerův Mlýn stal opět oblíbeným místem pro rodinnou dovolenou. Naší vizí je vrátit do Špindlerova Mlýna právě tuto cílovou skupinu,“ míní Hlavatý. Převzetí skiareálu slovensko-českým konsorciem zřejmě znamená konec zvýšení cen skipasů, plánovanému současným provozovatelem ČSTV.

Konsorcium slibuje ponechat skipasy na stávající úrovni 700 korun za nejdražší celodenní permanentku. Skiareál zároveň potřebuje značné investice, což může zajistit pouze opravdu silný partner.

„K samotnému předání areálu by mohlo dojít 15. listopadu 2012 a následně by již nic nebránilo úspěšnému startu naší první sezóny ve Skiareálu Špindlerův Mlýn,“ dodává Bohuš Hlavatý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám