Hlavní obsah

Společnost z Tater je připravena provozovat špindlerovský skiareál sama

Právo, Vladislav Prouza

Společnost Tatry Mountain Resorts (TMR) se navzdory doposud neuzavřené smlouvě s Českým svazem tělesné výchovy (ČSTV) na pronájem Skiareálu Špindlerův Mlýn nehodlá vzdát ambicí ovládnout nejnavštěvovanější horské středisko Česka.

Foto: Jana Hanušková, Právo

Článek

Podpis na dvacetileté nájemní smlouvě odmítl připojit český společník TMR, společnost Snowhill, tvořící společně s TMR konsorcium Melida. „Za TMR mohu říci, že my dohodnuté závazky plníme a smlouvu jsme podepsali. Náš partner se bohužel doposud nepřipojil. Pokud by to nešlo jinak, jsme připraveni převzít špindlerovský skiareál bez nynějšího partnera a dostát slíbeným závazkům,“ potvrdil předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Pokud nedojde k dohodě, skiareál nadále povede ČSTV, což ovšem může mít vliv na ceny skipasů, které naopak TMR slíbila ponechat na stávající úrovni 700 korun za nejdražší celodenní permanentku. Ceny skipasů šly kdysi nahoru mimo jiné kvůli snaze odlehčit sjezdovkám a nastavit Špindl pro movitější klientelu.

Jako Tatry před lety

„Vzhledem k tomu, že se neúprosně blíží začátek sezony, rozhodli jsme se zatím zajistit provoz Skiareálu Špindlerův Mlýn ve vlastní režii. Minulý rok se nám podařil velmi dobrý hospodářský výsledek, není tedy kam spěchat. V jednáních ale budeme pokračovat. Když se akcionáři sdružení v konsorciu Melida navzájem dohodnou, areál jim předáme," uvedl předseda ČSTV Miroslav Jansta.

Melida slíbila za pronájem skiareálu ročně platit 43,8 miliónu korun. Slováci slibují přinést do Špindlerova Mlýna během příštích dvaceti let minimálně osmisetmiliónovou investici především do místní infrastruktury. Zároveň plánují realizovat staronový projekt propojení jednotlivých částí areálu lanovkami s návazností na centrální parkoviště.

„Špindlerův Mlýn se nachází v podobné situaci jako Tatry před šesti roky. Od našeho vstupu do Tater jsme výrazně změnili jejich image a význam. Naše investice zde do konce roku 2011 představovaly 100 miliónů eur,“ zrekapituloval Hlavatý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám