Hlavní obsah

Na pražské burze jsou akcie provozovatele skiareálů v Tatrách a Špindlerově Mlýně

– Praha

Na pražské burze se v pondělí začne obchodovat s akciemi společnosti Tatry Mountain Resorts (TMR). Ta je největším poskytovatelem turistických služeb na Slovensku, v Česku se pak bude podílet na provozování lyžařského areálu ve Špindlerově Mlýně. V letošním roce to bude třetí nová firma uvedená na jeden z regulovaných trhů Burzy cenných papírů Praha (BCPP).

Foto: Radek Malina, Právo

Společnost TMR vlastní a provozuje lyžařská střediska a hotely v oblasti Nízkých a Vysokých Tater.

Článek

Společnost se bude obchodovat pod zkráceným názvem TMR a bude zařazena do systému pro nejvíce obchodované akcie SPAD. Emisi na trh uvádí J Banka z finanční skupiny J, která zčásti vlastní i TMR.

Akcie TMR debutovaly 15. října na burze ve Varšavě. Vedle toho se její akcie obchodují na burze v Bratislavě. Firma vlastní a provozuje lyžařská střediska a hotely v oblasti Nízkých a Vysokých Tater. Největší tuzemský skiareál ve Špindlerově Mlýně má mít v pronájmu na 20 let v konsorciu se společností Snowhill.

Na pražskou burzu zatím letos vstoupila na konci dubna společnost Ocel Holding a počátkem července firma Energochemica. S jejich akciemi se ale prakticky neobchoduje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám