Hlavní obsah

Vedle potravin ležely autodíly, inspektoři SZPI neregistrovaný sklad zavřeli

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) uzavřeli sklad ve velkoobchodu Otakar Belák ve Valašských Kloboukách. Provozovatel skladu totiž podle mluvčího SZPI Pavla Kopřivy skladoval potraviny ve zcela nevyhovujících podmínkách.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Pohled do skladu, který SZPI nechala zavřít.

Článek

„Viditelně neudržované prostory se vyznačovaly vysokou prašností, opadávající omítkou ze stropu i stěn a provozovatel zde společně s potravinami skladoval i pneumatiky, autodíly a nábytek,“ uvedl Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Chybějící klimatizace navíc zboží vystavovala venkovnímu kolísání teploty. Inspektoři rovněž zakázali uvést do oběhu 9180 kusů vajec, protože provozovatel neprokázal jejich původ předložením nabývacích dokladů.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

„Nebylo tak možné ověřit, zda vejce nejsou skladována po uplynutí doby použitelnosti. Provozovatel rovněž porušil ustanovení zákona o potravinách tím, že svou činnosti neregistroval u SZPI, přestože se evidentně zabýval obchodováním s potravinami,“ řekl Kopřiva. Dodal, že pro uvedené prohřešky bude s provozovatelem zahájeno správní řízení.

Kontrola se uskutečnila na žádost Policie České republiky ve Zlíně, která u podnikatele navíc zabavila větší množství kolkovaných i nekolkovaných lihovin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám