Hlavní obsah

Benzín jde sehnat i pod 36 Kč, rozdíl proti průměrné ceně je i několik korun

– Praha
Novinky, pit

Ceny benzínu i nafty po razantním zdražení počátkem září zamířily následně směrem dolů. Podle údajů poskytnutých Novinkám společností CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje, činí rozdíl mezi průměrnou cenou a tou nejlevnější v jednotlivých krajích ČR i několik korun.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

V současné době se litr Naturalu 95 prodává v průměru za 38 korun, nafta pak za necelých 37 korun. Například v hlavním městě Praze byla za litr Naturalu 95 v tomto týdnu průměrná cena 38,69 Kč/l, dal se pořídit ale i za 35,50 Kč/l.

V ostatních krajích mají některé čerpací stanice Natural 95 i pod 36 korun za litr. Za méně než 35,50 ale podle CCS sehnat nejde. U nafty je hranice 34,50.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nejlevnější pohonné hmoty podle CCS k 1. říjnu 2012

„Snížení cen pohonných hmot v druhé polovině září je však jen marginální a zdaleka nedokáže motoristům kompenzovat nárůst z posledních tří měsíců,“ krotí optimismus analytik Miroslav Novák ze společnosti Akcenta.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj ceny benzínu a nafty od roku 2010

Od začátku července totiž vzrostla cena na litru o téměř tři koruny, a to jak v případě benzínu, tak i u nafty.

Za mírným snížením cen na čerpacích stanicích stojí podle Nováka pokles ceny ropy na světových trzích. Pravděpodobnost, že ceny pohonných hmot v následujících měsících výrazněji poklesnou, není prý příliš vysoká.

Reklama

Výběr článků

Načítám