Hlavní obsah

Ford v Evropě propustí stovky zaměstnanců, zájem o jeho auta klesá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ford oznámila, že v Evropě propustí stovky zaměstnanců kvůli poklesu poptávky o auta. Propouštět bude především v Německu a v Británii, uvedla BBC. Vedení automobilky ale zatím nezveřejnilo, kolika zaměstnanců přesně se propouštění týká.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Ford v Evropě očekává zavedení programů, jejichž výsledkem bude redukce stovek placených zaměstnanců, ale přesná čísla budou známá za pár měsíců,“  stojí v prohlášení automobilky. Ta chce dosáhnout toho, aby lidé odcházeli dobrovolně za odstupné. Propouštět se mají zaměstnanci najatí přes agentury na krátkodobé úvazky.

Během první poloviny roku 2012 poklesly prodeje fordů v Evropě o deset procent na nejnižší úroveň za 17 let. Automobilka už upozornila, že v Evropě letos může utrpět ztrátu ve výši miliardy dolarů.

Vzhledem ke krizi v eurozóně se nečeká, že by se v příštím roce trh s automobily zotavil.

Ford chce proto snížit náklady na zaměstnance a lépe využít továrny v Evropě, které běží na 65 procent výkonu. Protože uzavírání továren v Německu by bylo politicky těžko schůdné, Ford se pokouší domluvit s odbory a politiky jak v Německu, tak v Belgii, Španělsku a Británii, aby souhlasili se strukturálními změnami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám