Hlavní obsah

Cenové rozdíly u čerpacích stanic v krajích nejsou normální, tvrdí dopravci

Novinky, pit
Praha

Sdružení automobilových dopravců Česmad Bohemia provedlo v uplynulých týdnech srovnání cen pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic. Jak uvedl Martin Felix z Česmadu, výsledky se v jednotlivých krajích značně liší a vyvolávají podezření na nelegální cenové dohody.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Drahé pohonné hmoty se dopravcům nelíbí.

Článek

Felix připomněl, že zatímco v Plzni se ceny nafty pohybují mezi 35,50 až 35,90 koruny za litr, v Brně se litr nafty běžně prodává za více než 39 korun.

„Rozdíl mezi cenami nafty atakující čtyři koruny nemůže být vyvolán rozdílnou poptávkou ani vyššími náklady například na transport pohonných hmot,“ sdělil Felix s tím, že takto podezřelý způsob cenotvorby by neměl zůstat bez zásahu antimonopolního úřadu.

Foto: Jan kočvara , Novinky

vývoj cen benzínu 2010-2012

Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic měly podle údajů společnosti CCS v minulém týdnu rozdílný vývoj. Zatímco nejprodávanější benzín Natural 95 vystoupal s cenou o 38 haléřů na 38,50 Kč/l, což je mimochodem další neradostný rekord, nafta s cenou stagnovala na hodnotě 37,18 Kč/l.

Na konci minulého týdne se nejdražší benzín prodával v Praze, konkrétně za průměrných 39,03 Kč/l. Naopak nejpříznivější pro peněženky motoristů byly pumpy v Pardubickém kraji, které benzín nabízely za průměrných 37,98 Kč/l.

Pokud jde o naftu, ta byla nejdražší v Jihomoravském kraji, kde se prodávala za průměrných 38,05 Kč/l. Nejlevnější diesel byl k mání v Jihočeském kraji za průměrných 36,56 Kč/l.

Reklama

Výběr článků

Načítám