Hlavní obsah

Becherovka zastavila linky, zvažuje výrobu "prohibičního likéru"

Právo, Novinky, cis, pit
Karlovy Vary
Aktualizováno

Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s., se rozhodla pozastavit výrobu kvůli prohibici. Zatím se v karlovarském závodě nebude vyrábět dva dny, všech 15 výrobních zaměstnanců zůstane doma na placené dovolené.

Foto: Milan Malíček, Právo

Becherovka Original během prohibice na pulty nemůže, firma tak zvažuje výrobu slabšího likéru.

Článek

Snahou společnosti bylo zachovat výrobu v maximálním možném rozsahu. Proto se od minulého týdne, kdy byl zákaz prodeje alkoholu v ČR vyhlášen, výrobní kapacity soustředily na výrobu pro exportní trhy.

„Vzhledem k zákazu dovozu českého alkoholu do Polska a na Slovensko, musí dojít k částečnému útlumu výroby, momentálně na dva dny. Situaci vyhodnocujeme a zvažujeme úpravu výrobního programu," řekl Novinkám Vladimír Darebník, výrobní ředitel společnosti.

Jednou z možností, jak situaci řešit, by mohla být výroba produktů s nižším obsahem alkoholu, ovšem s tím, že receptura Becherovky Original je nedotknutelná,“ dodal Darebník.

Slabší zelená nebo griotka

K podobnému kroku se chystá i ústecko-prostějovská likérka Granette & Starorežná. Jak pro Novinky uvedl mluvčí společnosti Petr Maxa, uvažuje se o sníženém obsahu alkoholu v peprmintce a griotce.

„Od příštího týdne je budeme schopni již distribuovat. Nyní nabíráme objednávky,“ sdělil Maxa. Podle něj je nicméně firma schopná reagovat na jakoukoli objednávku, tedy i na další kategorie lihovin, s tím, že bude odpovídat nařízenému obsahu alkoholu pod 20 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám