Hlavní obsah

Marné naděje londýnských obchodníků, olympiáda jim tržby nezvedla

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Letní olympijské hry v Londýně k větším tržbám britských maloobchodníků rozhodně nepřispěly. Uvedl to server BBC s odkazem na údaje zveřejněné organizací British Retail Consortium (BRC).

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Do Londýna už dorazil olympijský oheň.

Článek

Podle zjištění BRC se dokonce maloobchodní tržby v srpnu propadly v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 0,4 procenta. Letošní srpen se tak stal kromě dubna, který ovlivnily Velikonoce, nejslabším měsícem od loňského listopadu.

Propad zaznamenalo především nakupování přes internet, které v srpnu vzrostlo pouze o 4,8 procenta. Jednalo se o nejnižší nárůst od podzimu 2008, kdy BRC začal tato data shromažďovat.

„Pozitivní pocity z olympijských her se nepromítly do výdajů,“ informoval BRC s tím, že lidé spíše seděli u televizních obrazovek a sledovali sportovní přenosy.

Jak připomněl ředitel BRC Stephen Robertson, teplé počasí sice podpořilo prodej jídla a nápojů, ale tento nárůst rozhodně nevykompenzoval propad prodejů nepotravinářského zboží. Navíc obchody v centru Londýna navštívilo během olympijských klání podstatně méně zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám