Hlavní obsah

Fortuně za pololetí klesl čistý zisk, výnosy stouply kvůli fotbalovému mistrovství

Praha

Sázkové společnosti Fortuna v pololetí klesl čistý zisk o třetinu na 5,6 miliónu eur (asi 138 miliónů korun). Výnosy proti stejnému období loni stouply o zhruba 15 procent na 48 miliónů eur. Na hospodaření měl příznivý vliv zejména růst sázení prostřednictvím internetu a konání fotbalového mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

Foto: Fortuna

Fortuna

Článek

Největší sázková společnost ve střední Evropě přijala v prvním pololetí sázky za 229,1 miliónu eur, což bylo o 9,6 procenta víc než loni. Hrubé výhry Fortuně vzrostly o 15,2 procenta na 55,1 miliónu eur.

Největší růst Fortuna zaznamenala v Česku a Polsku. Na polském trhu jej podpořilo mimo jiné lednové spuštění regulovaného internetového sázení a zisk 80 nových sázkových kanceláří.

Naproti tomu objem přijatých sázek poklesl na Slovensku, kde byly zavedeny limity s dopadem na několik velkých hráčů, připomněla firma v tiskové zprávě.

Nejvíce přijatých sázek má Fortuna nadále v Česku, které se na celkové hodnotě podílí víc než polovinou. V odvětví loterijních her, kam společnost v tuzemsku vstoupila loni po potížích konkurenční Sazky, sázky dosáhly 10 miliónů eur. Z toho připadlo 2,5 miliónu na prodané stírací losy a 7,5 miliónu eur na prodej tiketů číselných loterií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám