Hlavní obsah

Výrobce větrných elektráren Vestas propustí 1400 lidí

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neutěšená ekonomická situace působí problémy nejrůznějším firmám, mezi nimi i dánské společnosti Vestas, která se specializuje na výrobu větrných elektráren. Jak uvedl server BBC, firma oznámila zrušení dalších 1400 pracovních míst, neboť se připravuje na pokles podnikatelských aktivit v příštím roce.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Začátkem letošního roku vedení firmy sdělilo, že v průběhu roku 2012 zruší 2335 pracovních míst. Celkový počet zaměstnanců by se tak měl ustálit na 19 000 a úspory nákladů by měly v této souvislosti přinést navíc 100 miliónů eur (asi 2,5 miliardy korun).

„Další snížení počtu zaměstnanců je součástí úsporných plánů, na nichž společnost pracuje od listopadu 2011,“ sdělil generální ředitel firmy Ditlev Engel. Podle něj bude letošek pro společnost těžký a následující rok ještě obtížnější, proto je zeštíhlení společnosti nutnost.

Podle odhadů se bude zhruba 55 procent rušených pracovních míst týkat regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky, asi 25 procent Asie a Tichomoří a 20 procent Severní a Jižní Ameriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám