Hlavní obsah

Nabídka Vodafonu na vteřinové volání je obchodní trik, míní poslanec

– Praha

Mobilní operátor Vodafone nabídne od 27. srpna jako první na trhu nové tarify s účtováním po sekundách, čímž mohou podle zástupců firmy zákazníci ušetřit až třetinu nákladů v porovnání s minutovým voláním. Podle poslance Jana Husáka (TOP 09) se však jedná o další obchodní trik.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Všichni operátoři by měli účtovat po sekundách jako standard a ne je nabízet jako něco výjimečného,“ je přesvědčen Husák, předseda sněmovního Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl.

Podle Husáka je nová nabídka cesta správným směrem, v této podobě ale spíše jde o další obchodní trik. „Nebude mít větší dopad na rozhýbání trhu a ceny za mobilní služby budou stále přemrštěné,“ sdělil.

V nejnovější nabídce firmy Vodafone budou tři nové tarify se 100, 300 a 600 volnými minutami, které budou účtovány po sekundách. „Například cena balíčku se 100 minutami, tedy 6000 sekundami, bude 599 korun – to znamená, že za každou minutu zákazník zaplatí téměř šest korun,“ připomněl Husák, podle nějž je v zahraničí účtování po sekundách standard.

Mobilní revoluce se nekoná

„Tady se opět balamutí zákazníci, že se jedná o převratnou novinku. Žádná mobilní revoluce se zatím nekoná a nová nabídka je opět předražená,“ dodal poslanec.

Vodafone nabízí využívat volné sekundy v rámci svých tří tarifů i pro volání do 29 zemí. Současně u všech tří tarifů jsou bezplatné SMS. Pro podnikové zákazníky Vodafone připravil rovněž sekundové účtování, k tomu bezplatné volání v rámci firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám