Hlavní obsah

Siemens se chystá zrušit tisíce pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Německý strojírenský gigant Siemens jedná o zrušení tisíců pracovních míst. Důvodem jsou nepříznivé ekonomické podmínky, a to zejména v Evropě zasažené dluhovou krizí. Informoval o tom německý list Börsen-Zeitung. Siemens zaměstnává přes 400 000 lidí a působí rovněž v České republice.

Foto: Profimedia.cz

Siemens se má podle německého tisku chystat na rozsáhlou redukci pracovních míst.

Článek

Interní jednání o snižování počtu zaměstnanců jsou podle listu v raném stádiu a rozhodnutí by mohlo padnout v říjnu či listopadu. Generální ředitel podniku Peter Löscher již minulý měsíc uvedl, že firma bude muset snížit náklady a zeštíhlit své aktivity.

Siemens v posledním čtvrtletí vykázal nárůst provozního zisku o téměř 60 procent na 1,8 miliardy eur (asi 45 miliard korun). Firma však zaznamenala prudký pokles nových zakázek, které jsou indikátorem budoucího vývoje tržeb. Její zákazníci totiž odkládají investice v důsledku dluhové krize v eurozóně, napsala agentura Reuters.

Siemens je největším strojírenským konglomerátem v Evropě a vzhledem ke svému rozsáhlému záběru od turbín a rychlovlaků přes průmyslové roboty po osvětlovací techniku je považován za zrcadlo vývoje celé německé ekonomiky. V České republice firma působí na 22 místech a zaměstnává přes 10 500 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám