Hlavní obsah

České pojišťovně klesl za pololetí zisk téměř o miliardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

České pojišťovně (ČP) v pololetí podle mezinárodních účetních standardů meziročně klesl čistý zisk o 916 miliónů Kč na dvě miliardy korun. Společnost, která je největší pojišťovnou na českém trhu, na pojistném vybrala 16,4 miliardy Kč. To bylo o dvě procenta méně než ve stejném období loni, informoval v pondělí mluvčí ČP Tomáš Zavoral.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Domácí pojišťovny vybraly letos podle českých standardů na pojistném 41,3 miliardy korun, což byl meziročně pokles o 0,2 procenta.

"ČP si dokázala udržet ziskovost i na značně erodujícím českém pojistném trhu. Díky naší strategii a rozsáhlým úsporám v provozní efektivnosti je technický (provozní) výsledek za prvních šest měsíců roku 2012 v meziročním srovnání stabilní," uvedl generální ředitel pojišťovny Pavel Řehák.

V neživotním pojištění činilo předepsané pojistné 10,2 miliardy korun, a bylo tak meziročně nižší o 3,4 procenta. V životním pojištění činil předpis 6,2 miliardy korun a proti loňsku byl prakticky stabilní. "Naše celkové předepsané pojistné sice meziročně kleslo, avšak jen o dvě procenta, zatímco ještě před rokem to bylo o šest procent. K největšímu nárůstu předepsaného pojistného došlo v pojištění podnikatelů, a to jak u malých, tak i velkých rizik," komentoval výsledky Řehák.

Pojišťovna podle něj dále posiluje svou pozici v nejatraktivnějších částech trhu, tedy v pojištění motorových vozidel a běžně placeném životním pojištění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám