Hlavní obsah

Toyota stahuje k opravě 1,5 miliónu aut, zlobí jim zadní náprava

Japonská automobilka Toyota Motor byla nucena svolat do servisů po celém světě 1,5 miliónu vozů. Důvodem jsou problémy související se zádní nápravou. Informovala o tom agentura DPA.

Článek

Ve Spojených státech se tento problém týká přibližně 760 000 automobilů RAV4 a 18 000 hybridních vozů Lexus HS 250h. Jak uvedla agentura AP, ve Spojených státech kvůli těmto technickým potížím zaznamenali devět nehod a tři menší zranění.

V Německu se opatření týká zhruba 70 000 vozů RAV4, Avensis T27 a Auris D-CAT. V Evropě prý zatím k žádným nehodám v této souvislosti nedošlo.

Toyota se snaží posilovat svou image výrobce kvalitních a spolehlivých vozů, kterou v předešlých letech narušily nejrůznější problémy. Jakožto největší japonská automobilka se v letošním prvním pololetí opět vyhoupla do čela největšího světového prodejce, z něhož sesadila americký koncern General Motors.

V loňském roce musela nejen Toyota, ale i ostatní japonské automobilky čelit značným výrobním problémům v souvislosti se zemětřesením a masivní vlnou tsunami, která udeřila na japonské pobřeží. Potíže ještě znásobily záplavy v Thajsku.

Podle posledních statistik to však vypadá, že japonské automobilky opět chytily vítr do plachet. Například Toyota prodala v USA za červenec meziročně o 26 procent více vozů, Honda pak dokonce o 45 procent více, připomíná BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám