Hlavní obsah

ČSA v zimě omezí počet linek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České aerolinie (ČSA) v zimním letovém řádu sníží počet linek. Zatímco loni v zimě přepravovaly ČSA turisty do 54 měst ve 34 státech, letos v zimě plánují létat do 41 míst ve 30 zemích. Chystají ale navýšení letů do bližších evropských metropolí, jako jsou Budapešť, Varšava, Brusel, Milán nebo Kodaň. Uvedl to ve středu viceprezident ČSA pro obchod a marketing Jiří Marek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letadlo ČSA na pražském letišti

Článek

Se zaměřením na lety do bližších destinací, které jsou zajímavé především pro obchodníky a firemní klientelu, souvisí i chystané posílení flotily menších vrtulových letadel. Společnost se proto pokouší zavést do flotily nová vrtulová letadla ATR 72, která by aerolinie měly získat v průběhu září a října.

Podle prezidenta a předsedy představenstva ČSA Philippe Moreelse se zimní řád bude od současně platného letního řádu lišit jen minimálně. Kromě sezónních změn ČSA zohlední aktuální dění na trhu s leteckou přepravou. To se podle Marka v praxi projeví například přebíráním destinací z obchodní sítě zkrachovalé společnosti Job Air.

Destinacemi, které oproti loňskému roku z letového řádu zmizely, jsou například pravidelné lety do Atén nebo Bejrútu.

Naopak posílilo spojení do východní Evropy – do Rostova na Donu, Ufy, Petrohradu, Jekatěrinburgu a Nižného Novgorodu. Z destinací v západní Evropě se četnost týdenních frekvencí zvýší například u Bruselu, Budapešti, Milána a Düsseldorfu. O čtyři týdenní frekvence ČSA dále posílí linku do izraelského Tel Avivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám