Hlavní obsah

ŘSD uzavřelo přijímání nabídek na opravy D1, podrobnosti ale tají

Praha

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavřelo přijímání nabídek stavebních společností na rekonstrukci nejstarší tuzemské dálnice D1. Kolik stavebních firem se přihlásilo do tendru na opravy prvních pěti úseků dálnice, oznámí ŘSD nejdříve v úterý. Uvedla to mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

Článek

Ředitelství chce, aby se uchazeči dozvěděli o počtu podaných nabídek při úterním otevření obálek, kterého mají právo se účastnit, a nikoli z médií.

Modernizace dálnice D1 je letošní největší silniční stavbou ve středních Čechách. Na opravu vybraných úseků má tento rok ŘSD k dispozici 1,5 miliardy korun. Ministerstvo dopravy považuje opravu D1 za jeden z prioritních projektů.

Původní termín pro odevzdání nabídek ŘSD kvůli změnám v kvalifikačních předpokladech zhruba o měsíc posunulo. Podle generálního ředitele ŘSD Davida Čermáka byly dřívější podmínky pro některé uchazeče o zakázku diskriminační a hrozilo, že si na ně některé stavební firmy budou stěžovat.

Spolu s posouváním termínu pro odevzdání nabídek se v průběhu roku odsouval i termín předpokládaného zahájení stavebních prací. ŘSD v květnu sdělilo, že opravy D1 kvůli prodloužení termínu pro podání žádostí nezačnou o prázdninách, ale až v září. I tento termín je nyní pravděpodobně ohrožen. Z posledního vyjádření ŘSD vyplývá, že by si přálo zahájení prací v podzimním období.

Reklama

Výběr článků

Načítám