Hlavní obsah

Vrchní soud schválil reorganizaci vlastníka O2 areny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vrchní soud změnil rozhodnutí Městského soudu v Praze a schválil plán reorganizace společnosti Bestsport. Bestsport, který vlastní a provozuje pražskou O2 arenu, je od loňského května v úpadku. Pokud by vrchní soud plán reorganizace neschválil, společnost by spadla do konkurzu.

Článek

Proti zamítnutí plánu reorganizace Bestsportu městským soudem se odvolali největší věřitelé firmy, skupiny PPF, KKCG i advokátní kancelář zastupující zajištěné držitele dluhopisů. „Rozhodnutí vrchního soudu vítáme, protože řešení insolvence reorganizací bylo naší dlouhodobě preferovanou variantou,“ uvedl mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Městský soud v Praze plán neschválil, protože byl podle něj v rozporu s insolvenčním zákonem. Vrchní soud má ale jiný názor. Podle největších věřitelů umožňuje vyšší uspokojení jejich pohledávek, než by se dosáhlo v rámci konkurzu. Přeložený plán podporuje také samotný Bestsport.

Podstatou plánu je přesunutí celého podniku včetně budovy do nově vytvořené společnosti Bestsport Arena. V té se má navýšit základní jmění a akcie mají být přiděleny v první řadě zajištěnému věřiteli, tedy správci dluhopisů The Bank of New York Mellon, a také ostatním nezajištěným věřitelům, poměrně k výši pohledávek.

Druhá nově vzniklá firma Bestsport Services má nést břemena původního podniku. I v ní mají získat nezajištění věřitelé podíly poměrně svým pohledávkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám