Hlavní obsah

Murdoch pod tlakem rozdělil své impérium

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Mediální magnát Rupert Murdoch oznámil ve čtvrtek v dopise zaměstnancům, že své impérium News Corporation rozdělí na dvě části, ačkoli to ještě před několika měsíci zcela vylučoval. Nově bude oddělena zpravodajská část od oblasti zábavy, uvedly BBC a New York Times.

Foto: Profimedia.cz

Rupert Murdoch

Článek

Murdoch uvedl, že rozdělení jeho média nijak nepostihne, naopak, že umožní zvýšit zisky.

„Nikdy jsem se nedržel statu quo. Během let jsem přivykl křiku kritiků a pochybovačů, a vypěstoval jsem si pěkně tlustou kůži,“ komentoval svůj krok Murdoch. Podle listu Financial Times uvedl, že společnost nerozděluje ani kvůli skandálu s odposlechy, ani z rodinných důvodů.

Analytici z Wall Streetu a investoři ale mají pochybnosti, zda vydavatelství mohou přežít bez svého bohatšího dvojčete. Murdochovu srdci jsou přitom noviny blízké, a i když si vydělával na bulváru, jakým je Sun, nakonec koupil i seriózní tituly, jako Wall Street Journal nebo The Time, stejně jako nakladatelství Harper Collins.

Loni ale na něj plně dopadlo, že zaměstnanci jeho nedělníku News Of The World odposlouchávali významné osobnosti a nabourávali se do mobilních telefonů. [celá zpráva]

Nedělník nakonec musel skončit. [celá zpráva]

Skandálem s odposlechy byl ale postižen i jeho hlavní list Sun. [celá zpráva]

Hlavním zdrojem příjmu korporace je stanice Fox a filmová společnost 20th Century Fox, jež vydělaly v prvním kvartálu 1,3 miliardy dolarů, zatímco vydavatelství jen 130 miliónů.

Murdoch ale tvrdí, že právě samostatně mohou vydavatelství vydělávat více. Podle něj skeptici podceňují jejich hodnotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám