Hlavní obsah

Ulčákova E-Invest koupí deset procent akcií Fortuna Loterie

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Společností E-Invest, za kterou stojí podnikatel Martin Ulčák a která loni projevila zájem o krachující Sazku, koupí deset procent akcií ve společnosti Fortuna Loterie. Ta provozuje v České republice loterijní hry a stírací losy. Uvedl to mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Foto: Fortuna

Fortuna

Článek

Podle mluvčího obě firmy podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí, podle které má k převodu akcií dojít do 12 měsíců od podpisu. Cena zveřejněna nebyla.

„Fortuna Loterie touto dohodou získává velmi silného akcionáře a strategického partnera, který by měl zásadním způsobem pomoci k dalšímu rozvoji loterijního segmentu Fortuny,“ uvedl Radim Haluza, nově jmenovaný generální ředitel Fortuna Entertainment Group.

E-Invest má naopak podle Haluzy příležitost ještě více se podílet na dalším růstu Loterie, jejímž cílem je do poloviny roku 2014 získat zhruba 15 až 20procentní podíl na trhu.

„Od tohoto kroku si Fortuna slibuje urychlení budování distribuční sítě a posílení současného manažerského týmu. Vzhledem k tomu, že se Fortuně dosud nedařilo přesvědčivě naplnit své cíle v dosažení tržního podílu na českém loterijním trhu, vnímáme tento tah jako logický a pozitivní,“ připomněl analytik Jiří Šimara ze společnosti Cyrrus.

Aktuální podíl Fortuny na českém loterijním trhu činí v současnosti zhruba 10 procent. Provozuje hry SUPERLOTO, LOTO a Zlatých 11. Rozvíjí také oblast stíracích losů a prostřednictvím svých asi 2000 prodejních míst po celé České republice nabízí i doplňkové služby, jako je dobíjení mobilních telefonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám