Hlavní obsah

V Asii je víc dolarových milionářů než v Americe

Právo, znk

Lidí v Asii s majetkem přesahujícím milión dolarů (zhruba 20 miliónů korun) je poprvé od konce 90. let více než stejně majetných v Severní Americe. V asijsko-pacifickém regionu bylo loni 3 370 000 milionářů, zatímco na severu Ameriky o dvě stě tisíc méně, napsala stanice CNN s odkazem na Zprávu o globálním bohatství poradenské společnosti Capgemini, která vychází od roku 1997.

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Článek

Studie považuje za milionáře lidi s okamžitou možností investovat nejméně milión dolarů, nepočítá se tak například jejich majetek v nemovitostech, sběratelských předmětech nebo zboží dlouhodobé spotřeby jako počítače či auta.

Nejvíce se na výsledku svého regionu podílela Čína, která skončila čtvrtá v žebříčku států s nejvíce milionáři za USA, Japonskem a Německem.

Na planetě je podle zprávy, která brala v potaz údaje ze 71 zemí představujících přes 98 procent světového HDP, celkem 11 miliónů milionářů. Jejich majetek použitelný k investování ale kvůli otřesům na globálních trzích a rizikovým investicím poklesl až na Blízký východ ve všech regionech, poprvé od finanční krize z roku 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám