Hlavní obsah

MMF brojí proti krizi, své zdroje navýšil na 456 miliard dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Cabos

Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová oznámila, že fond navýšil své úvěrové zdroje pro boj s dluhovou krizí na 456 miliard dolarů (asi 9,2 biliónu korun). To je o 26 miliard více, než byl cíl stanovený v dubnu, uvedla agentura AFP.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Šéfka MMF Christine Lagardeová

Článek

Další finance hodlá pro MMF uvolnit 12 zemí včetně skupiny BRICS, kam patří Čína, Brazílie, Rusko, Indie a Jihoafrická republika. Čína by měla MMF poskytnout 43 miliard dolarů, Rusko pak přispěje deseti miliardami dolarů.

"Tyto prostředky budou k dispozici k předcházení krizí a pokrytí potenciálních finančních potřeb všech členů MMF," cituje Lagardeovou agentura Reuters s tím, že zdroje budou čerpány jen tehdy, pokud budou potřebné jako druhá linie obrany.

Podle Reuters by skupina zemí G20 měla provést reformy o hlasování v rámci MMF kompletně do října. Tím má být položen důraz na vzestup rozvíjejících se zemí v rámci globální ekonomiky.

Výběr článků

Načítám