Hlavní obsah

Ostravská CCA přerušila všechny lety, chystá optimalizaci

– Ostrava

Ostravská letecká společnost Job Air-Central Connect Airlines (CCA) zdůvodnila pondělní přerušení letů na všech pravidelných linkách tím, že nebyly dostatečně rentabilní. Přerušení provozu je prý dočasné, firma chce optimalizovat provoz a upravit restrukturalizační plán.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Uvedl to v úterý jednatel CCA Daneš Zátorský v tiskovém prohlášení.

CCA létaly z Prahy například do Ostravy, Lublaně, Berlína, Hannoveru a Stuttgartu. Společnost je od letošního května v úpadku, ale přesto slibovala, že své služby zachová. O tom, že firma všechny své pravidelné lety v pondělí po 21:30 nečekaně přerušila, informovala již v pondělí večer mluvčí Českých aerolinií Hana Hejsková. Uvedla také, že ČSA se o zákazníky ostravských aerolinek dočasně postarají.

Krajský soud v Ostravě rozhodl v květnu o úpadku CCA, ale vedení firmy tehdy uvedlo, že bude pokračovat v úsilí o záchranu aerolinek. Návrh na insolvenci společnosti podala švédská firma Siemens Financial Services kvůli dluhům za pronájem letadla. Podle tohoto návrhu jí dluží CCA více než 294 000 dolarů, tedy zhruba šest milionů korun.

Zátorský zdůvodnil přerušení provozu tím, že "se nepotvrdily dlouhodobé statistiky prodeje letenek, nebylo dosaženo plánované rentability provozu jednotlivých linek". Od konce března podle něj CCA rozšířila pravidelnou linku Ostrava-Praha o další linky z Prahy, a to konkrétně do Berlína, Stuttgartu, Hannoveru, Lublaně, Záhřebu a Krakova.

Mluvčí ČSA v pondělí uvedla, že CCA létaly do Lublaně, Ostravy, Krakova, Berlína, Hannoveru a Stuttgartu. ČSA na tyto spoje nabízely letenky, ale samy linky neprovozovaly. Přesto podle Hejskové poskytnou lidem náhradní možnosti. "V případě všech dotčených spojů v nejbližších 48 hodinách najdeme pro své cestující alternativní spojení s využitím jiných leteckých společností. V případě, že si takové řešení nebude cestující přát, může letenku vrátit," oznámila mluvčí aerolinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám