Hlavní obsah

CK Redgreentours vyhlásila úpadek, v cizině je asi 100 Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská cestovní kancelář Redgreentours vyhlásila úpadek. V Turecku a na severním Kypru má asi 100 českých klientů. Důvodem krachu je platební neschopnost, kvůli níž se nepodařilo zajistit úterní přepravu turistů do ciziny. Celkem má zájezd od cestovní kanceláře zakoupeno zhruba 300 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pracovnice kanceláře řekla, že nyní především telefonicky informuje klienty o kontaktu na pojišťovnu Union, na kterou se mají obrátit. O důvodech krachu Redgreentours nic nevěděla, majitel firmy podle ní není k zastižení. O úpadku společnost informuje na svých internetových stránkách www.redgreentours.cz.

CK Redgreentours měla podle viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamury ekonomické problémy již v průběhu letošního jara, kdy na ni společnost Student Agency podala návrh na insolvenční řízení. Kancelář aktivně působila na trhu zájezdů od roku 2009, pojištěna proti úpadku byla u slovenské UNION poisťovny. U ní všichni poškození klienti mohou oznámit pojistnou událost písemně či telefonicky.

"Většina klientů, které má Redgreentours v zahraničí, již končí svou dovolenou, tudíž se jim zájezd výrazně nezkrátí," uvedl Okamura. Pojišťovna UNION prý vyvíjí maximální snahu postarat se o ně a přepravit je zpět do Česka.

V ČR nyní působí 1054 cestovních kanceláří, které v loňském roce prodaly 2,088 miliónu zájezdů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám