Hlavní obsah

Výrobce baget a sendvičů Crocodille ČR čelí insolvenčnímu řízení

Praha
Aktualizováno

Městský soud v Praze v úterý zahájil insolvenční řízení s potravinářskou společností Crocodille ČR, která patří mezi největší tuzemské výrobce baget a sendvičů. Insolvenční návrh podal dopravce Milan Kvasnička z Týnce nad Labem. Podnikatel tvrdí, že firma mu dluží za přepravu zboží 413 000 korun, z toho 204 000 korun déle než tři měsíce po lhůtě splatnosti. Podle Crocodille ČR je insolvenční návrh účelovým činem bývalého dodavatele.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Existenci tvrzené pohledávky, jejíž výši považujeme za bagatelní, sporujeme. Společnost podnikne příslušné právní kroky ke své obraně a očekáváme brzké odmítnutí podaného návrhu," uvedla firma. Její finanční situace je dlouhodobě zcela stabilní, expanduje a investuje z vlastních zdrojů bez externího financování, dodala. Ve vyjádření také uvedla, že zváží právní kroky proti navrhovateli insolvečního návrhu.

Crocodille ČR bagety a sendviče vyrábí v Žiželicích poblíž Chlumce nad Cidlinou. V současnosti má distribuční místa v Praze, Brně, Vídni a Budapešti a zaměstnává celkem 700 lidí. Firma zásobuje zhruba 3500 odběratelů, mezi kterými jsou supermarkety, samoobsluhy, letištní stravovací zařízení, čerpací stanice, provozovatelé automatů a sportovní, kulturní či zábavní centra.

Vedle produkce balených sendvičů Crocodille ČR provozuje řetězec deseti prodejen s rychlým občerstvením Bageterie Boulevard. Loni firma koupila německého výrobce sendvičů Bakestreet, jehož prostřednictvím chce expandovat na německém trhu.

V roce 2010 Crocodille ČR, jejíž základní kapitál činí čtyři milióny korun, vzrostly tržby o pětinu na 855 miliónů korun a její zisk se zvýšil zhruba o devět procent na 59 miliónů korun. Výsledky loňského hospodaření společnost zatím nezveřejnila. Jediným vlastníkem firmy založené před 20 lety je Petr Cichoň.

Reklama

Výběr článků

Načítám