Hlavní obsah

Lak na nehty obsahuje zdraví škodlivou látku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo zdravotnictví vydalo varování před používáním laku na nehty NAIL POLISH CR, Classic Fashion, Color 105. Ten totiž obsahuje v kosmetice zakázanou látku Bis(2-ethylhexylftalát), která může způsobovat zdravotní komplikace. Uvedl to v pátek mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Nebezpečný lak na nehty

Článek

Nebezpečný lak jasně fialové barvy se nachází ve skleněné průhledné lahvičce o objemu 16 ml s plastovým uzávěrem. Složení je uvedeno na zadní straně. Dále je na zadní straně uveden text „Nejlépe Spotřebovat: 09−2015“ a tři piktogramy.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Lak na nehty NAIL POLISH CR Color 105

Na dně lahvičky je etiketa s textem „COLOR COSMETIC“ a číslem odstínu (105). Na přední straně lahvičky je uveden název výrobku a objem. Výrobce, země původu či dovozce nejsou uvedeni.

Podle ministerstva riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při použití výrobku může docházet ke kontaktu s kůží, přičemž zakázaná látka může přestupovat do organismu. Zde představuje riziko pro reprodukci či může nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám