Hlavní obsah

Největší řecké aerolinky Aegean začnou létat do Prahy

Novinky, pit
Praha

Největší řecké aerolinky Aegean Airlines zahájily ve čtvrtek přímé lety z Athén do Prahy. Spojení mezi oběma metropolemi bude Aegean zajišťovat letounem Airbus A320 se 168 sedadly na palubě třikrát týdně, a to v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Informovala o tom mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Foto: Letiště Praha

Letadlo společnosti Aegean

Článek

"Nesmírně mě těší, že konečně vidím Prahu na naší mapě Evropy a těším se na přepravu jak obchodních cestujících, tak turistů do této vysoce oblíbené destinace a zpět," sdělil generální ředitel Aegean Airlines Dimitris Gerogiannis s tím, že lety z Prahy nabízí pohodlná spojení přes základnu v Athénách do sítě více než deseti destinací po celém Řecku.

Zahájení nové linky kvitoval i Stanislav Zeman, výkonný ředitel pro Letecký obchod, marketing a řízení produktu Letiště Praha.

"Vzhledem k předchozím zkušenostem a skutečnosti, že Řecko patří se svými destinacemi mezi deset nejoblíbenějších zemí, do kterých se z Prahy létá, jsem přesvědčen, že nová linka se setká s dostatečným zájmem cestujících," uvedl Zeman.

V loňském roce využilo podle Zemana leteckou dopravu mezi Prahou a Řeckem přes 470 000 osob.

Aerolinky Aegean jsou členem Star Alliance a v roce 2011 přepravily 6,5 miliónu cestujících. Společnost mimo jiné opakovaně získala ocenění mezinárodního letiště Athény jako největší přispěvatel nárůstu počtu cestujících využívajících tohoto letiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám