Hlavní obsah

Zahájení provozu na berlínském letišti bylo opět odloženo

– Berlín

Nové berlínské letiště Willyho Brandta nezahájí provoz 3. června, jak bylo plánováno. Jeho otevření se posunulo nejméně o dva měsíce. V úterý to na mimořádné tiskové konferenci oznámili zástupci provozovatele letiště. Další posun způsobily problémy s protipožárním zabezpečením.

Foto: Profimedia.cz

Dokončovací práce na novém berlínském letišti

Článek

Berlínský primátor Klaus Wowereit uvedl, že očekává otevření na počátku srpna po skončení letních prázdnin na severu Německa. Přesnější termín zahájení provozu na letišti za 2,56 miliardy eur (62,8 miliardy korun) ale nikdo z účastníků tiskové konference nechtěl uvést.

Výstavbu údajně nejmodernějšího vzdušného přístavu v Evropě dlouhodobě provázejí problémy, kvůli nimž byl termín otevření již několikrát posunut.

Dobudovávané letiště Willyho Brandta na jižním okraji Berlína nahradí obě současná metropolitní letiště – západoberlínský Tegel a nedaleký východoberlínský Schönefeld.

Ročně má odbavit nejméně 27 miliónů pasažérů, jeho kapacita má ale postupně narůst až na 45 miliónů cestujících za rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Berlín stěhuje dvě letiště do jednoho

Největší stěhování od roku 1999, kdy přecházely německá vláda, parlament a centrální úřady z Bonnu do Berlína, probíhá od čtvrtka do 3. června v metropoli na...

Výběr článků

Načítám