Hlavní obsah

Fortuna nasazuje do boje se Sazkou novou loterii Superloto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loterijní společnost Fortuna spustí 2. května novou loterii s názvem Superloto. Ta má konkurovat nejpopulárnější číselné hře Sportka, kterou provozuje loterijní firma Sazka.

Foto: Fortuna

Fortuna

Článek

Superloto bude mít sloupeček za 12 korun, dva tahy v každém slosování, bank 150 miliónů a slosování třikrát týdně – v úterý, ve čtvrtek a v neděli. Bude se v něm volit šest čísel ze 49 a k tomu barva, jedna ze čtyř. Doplňková hra Šťastné číslo má stejný systém jako v případě Lota. Novinkou je ještě jedna doplňková hra Loto Plus.

"Ve srovnání s konkurenčními hrami je Superloto nejlevnější, sloupeček stojí 12 korun, i tak se v něm hraje o desítky až stovky miliónů korun," doplnil generální ředitel Fortuna Loterie Jiří Hosnedl.

Společnosti Fortuna a Tipsport, které jsou lídry trhu kurzového sázení, začaly loni na trhu loterií konkurovat Sazce, po více než 50 letech jejího monopolu. Tipsport provozuje od 11. července číselnou loterii Tipšestka, Fortuna uvedla 18. července novou loterii Loto. Následně přišla s denní hrou Zlatých 11.

Sportka však nadále zůstává nejúspěšnějším produktem Sazky. Tržby ze Sportky představují částky v řádech desítek miliónů korun týdně, uvedl před nedávnem generální ředitel společnosti Sazka sázková kancelář Kamil Ziegler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám