Hlavní obsah

V Sazce vše vyřešeno, právní bitvy jsou minulostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sazka, kterou od loňska vlastní společnosti PPF a KKCG, přebrala všechny pohledávky, které uplatňovaly v insolvenčním řízení skupiny Penta a E-Invest. Vyřešila se rovněž arbitrážní řízení s Pentou. Uvedli to mluvčí skupin KKCG a Penta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky v pražských Vysočanech

Článek

Uzavřené dohody znamenají podle mluvčího KKCG Dana Plovajka ukončení veškerých soudních sporů včetně arbitráže, které byly zahájeny na základě návrhů Penty a s ní spřízněných společností, zejména sporů o platnost prodeje Sazky. Zúčastněné strany se dohodly, že konkrétní obsah a podmínky dohod nebudou zveřejňovat, dodal.

„Uzavřeli jsme kompromisní dohodu, která je akceptovatelná pro všechny strany,“ doplnil mluvčí Penty Martin Danko. Obsahuje také vyřešení arbitrážního sporu mezi Pentou a bankami (LBBW a Commerzbank) na straně jedné a společností Sazka sázková kancelář na straně druhé.

Penta prohrála před několika týdny u Rozhodčího soudu při Hospodářské a Agrární komoře v Praze spor se Sazkou o zhruba 300 miliónů korun. Sazka poukazovala na údajně nepřiměřenou odměnu Penty za vydávání dluhopisů na stavbu O2 areny. Sazka sázková kancelář, kterou PPF a KKCG vlastní, žalobu proti Pentě převzala. [celá zpráva]

Loterijní byznys zkrachovalé Sazky získaly PPF a KKCG loni v listopadu, když ve výběrovém řízení nabídly nejvyšší částku 3,81 miliardy korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám