Hlavní obsah

Student Agency zlevnila jízdné na polovině spojů z Liberce do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Společnost Student Agency, známá svými žlutými autobusy, zlevnila jízdné na zhruba polovině spojů na trase Liberec – Praha. Zareagovala tak na obdobný krok libereckého dopravního podniku. Informoval o tom mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj. Dopravce zavádí akční cenu 72 korun, cesta vybranými spoji tak bude o 15 procent levnější. Na ostatních spojích bude stát jízdenka dál 85 korun.

Článek

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce (DPMLJ) začal před týdnem nabízet zvýhodněné zpáteční jízdenky a na vybrané spoje i slevy deset či 15 procent. Základní jízdenka do Prahy tak na vybraných spojích zlevnila z 85 až na 72 korun, zpáteční lze pořídit za 145 místo 170 korun. Slevy platí zhruba na polovinu spojů z Liberce do Prahy, nejvíc jich je v úterý a ve středu. Ještě výhodnější je cesta s dopravním podnikem z Prahy do Liberce, kde jsou zlevněné dvě třetiny spojů.

Student Agency teď nabízí cestujícím něco podobného. Dopravce letos na lince Liberec – Praha zavedl i jiné slevy. Studenty Agency jezdila ještě na začátku roku na lince za 90 korun, od 9. ledna ale cesta žlutým autobusem zlevnila na 85 korun. Od poloviny ledna nabízí Student Agency na lince zvýhodněné rodinné jízdné, díky němuž mohou rodiny s dětmi cestovat až o čtvrtinu levněji. Na jiných linkách v zemi dopravce zdražil.

Cestující mohou být spokojeni

Na dalším zlevňování vydělávají cestující. „Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou jde stejnou cestou jako dříve ČSAD Liberec. Ti také nejprve začali snižovat ceny a poté kvůli špatné ekonomice začali rušit spoje,“ komentoval situaci na trhu majitel Student Agency Radim Jančura.

Zda dopravní podnik cenovou válku ustojí, se ukáže. Student Agency je podstatně silnější skupina - s bezmála 1400 zaměstnanci dosáhla loni obratu 5,5 miliardy a její hospodaření skončilo stomiliónovým ziskem. DPMLJ hospodaří s půl miliardou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám