Hlavní obsah

V Itálii si za peníze od Evropské unie opravovali soukromé vily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie odhalila podvod s finanční pomocí od státu a od Evropské unie, při kterém veřejní činitelé a podnikatelé údajně zpronevěřili nejméně 1,3 miliónu eur (asi 32,2 miliónu korun). Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pomoc, která byla určena na výstavbu přímořských hotelů na chudém jihu Itálie, byla podle vyšetřovatelů zneužita k rekonstrukci soukromých vil a na svatební dary příbuzným a známým.

Podezření z podvodu, zpronevěry veřejných prostředků a padělání dokladů čelí 63 osob, mezi kterými jsou dva představitelé kraje Kalábrie. Ti měli za úkol udělovat povolení pro stavby hotelů. Mezi vyšetřovanými jsou podle policie i šéfové 20 podniků.

Finanční policie ve čtvrtek oznámila, že již zablokovala a zabavila bankovní konta, auta a vily podezřelých lidí. Prokurátor Mario Spagnuolo prohlásil, že se v Itálii zvýší boj proti podobným závažným podvodům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám