Hlavní obsah

Daňové kontroly jsou prý nejméně pravděpodobné na Praze 2 a 4

– Praha

Firmám registrovaným na finančních úřadech na Praze 2 a 4 prý hrozí nejmenší pravděpodobnost daňových kontrol. Vyplývá to ze zjištění společnosti Smart Office na základě údajů ministerstva financí. V roce 2011 na úřadech těchto městských částí provedl jeden pracovník průměrně tři daňové kontroly.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ze statistik vyplývá, že celkově v Praze průměrně jeden kontrolor prověří sedm firem za rok. Na Praze 2 bylo registrováno celkem 22 374 subjektů. Počet kontrolorů úřadu je 35, na jednoho pracovníka tak připadá 639 subjektů.

„Ze statistik ministerstva financí vyplývá, že v  loňském roce bylo provedeno na Praze 2 celkem 103 kontrol, tedy jeden pracovník stačil prověřit pouze tři daňové subjekty,“ uvedla Jana Babůrková ze společnosti Smart Office.

Na Finančním úřadě v Praze 4 je oproti Praze 2 registrován téměř dvojnásobný počet daňových subjektů. Pod jednoho kontrolora zde spadá 826 subjektů, v průměru provede rovněž tři kontroly a celkem úřad eviduje 171 daňových kontrol.

Nejvíce kontrol v Brně

Kromě Prahy se řadí mezi města s nejnižší pravděpodobností kontrol například Plzeň. „Zde finanční úřad Plzeň-Jih eviduje celkem 46 daňových kontrol a jeden pracovník jich provedl v průměru devět za rok. Další velká města s nízkým počtem daňových kontrol jsou pak také Pardubice, Hradec Králové nebo Liberec,“ dodala Babůrková.

Naopak nejvíce kontrol pak spadalo pod finanční úřad Brno III, kde proběhlo až 1445 kontrol celkem a na jednoho pracovníka tedy průměrně připadlo 41 kontrol.

Reklama

Výběr článků

Načítám