Hlavní obsah

Vejce zdarma rozdávají v Krnově ke koupeným knihám

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Originální nápad dostal majitel knihkupectví v krnovském Prioru Vladimír Kořínek. Využil současné „vajíčkomanie“ a vymyslel ve svém obchodě velikonoční akci. Každý, kdo si u něho zakoupí knihy za 200 korun, k nim dostane deset vajíček.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Zdeňka Klimešová prodává v knihkupectví, kde teď k zakoupené knize za 200 korun dávají zdarma deset vajec

Článek

„Snažím se zvednout prodej knih, který stále klesá. Vajíčka mě napadla v souvislosti s Velikonocemi a humbukem, který teď kolem nich panuje. Není to ale u nás první takováto akce. Vloni na podzim zase u nás lidé dostávali k zakoupené knize víno,“ svěřil se Právu. Dodal, že akce je čistě předvelikonoční a potrvá až do Velikonoc, tedy do soboty 7. dubna.

„Všimla jsem si letáčku, který na knižní outlet v knihkupectví v Prioru upozorňuje. Tak jsem se domluvila s kamarádkou a koupily jsme dopředu dětem knihy k narozeninám zhruba za tisícovku, dostaly jsme pět plat vajec. Teď před Velikonocemi se totiž vajíčka – a ještě k tomu zadarmo – hodí. Mám dvě dcery, přijde hodně šmigrustníků,“ líčila pětatřicetiletá Hana Kubíková z Krnova.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

V knihkupectví v Krnově lákají zákazníky ke koupi knih na vejce zdarma.

„Majitel je skvělý, má výborné nápady, jak zlepšit prodej knih. Vymýšlí různé akce, teď zákazníci dostávají deset čerstvých vajec zdarma, když nakoupí knihy za dvě stovky a více,“ pochvalovala si zase prodavačka krnovského knihkupectví Zdeňka Klimešová. Lidé si podle ní jejich akce v knihkupectví oblíbili a prodej knih se lepší. Dopoledne většinou chodí senioři, maminky s dětmi nebo školy a odpoledne se pak zastavují lidé z práce.

Ne každý si akce všimne 

„Zákazníky na slevu upozorním, někteří si jí totiž nevšimnou. Stává se třeba, že mají knížky za 180 korun. Když je na možnost získat zadarmo vajíčka upozorním, tak si vyberou třeba ještě křížovky nebo nějakou jinou levnější knížku, aby se na ty dvě stovky dostali a získali zdarma vejce,“ popisovala prodavačka a zavzpomínala na příhodu z prodeje.

„V úterý dopoledne přišly dvě starší paní a nakoupily knížky za tři tisíce korun. Takže jsem jim ke knihám dala zdarma patnáct plat vajec po deseti kusech, měly velkou radost a já také,“ shrnula Klimešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám