Hlavní obsah

Jančurovy žluté vlaky přepravily za půl roku 315 tisíc cestujících

Novinky, pit
Brno

Před šesti měsíci vstoupila na tuzemské železnice se svými žlutými vlaky společnost RegioJet, patřící do dopravního impéria podnikatele Radima Jančury. Za tuto dobu využilo jejích služeb bezmála 315 000 cestujících, jak informoval mluvčí skupiny Student Agency Aleš Ondrůj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Příjezd vlaku RegioJet do Prahy

Článek

„Jen za měsíc březen to zatím bylo více než 56 000 cestujících,“ uvedl Ondrůj s tím, že obsazenost se za šest měsíců pohybuje mezi 80 až 90 procenty. Denně tak RegioJet na trase PrahaOstravaHavířov – Žilina přepraví ve 14 spojích více než 2200 cestujících.

Vlakové soupravy začínaly na trase Praha – Olomouc – Ostrava – Havířov, v současné době zajíždějí i do Českého Těšína, Třince, Čadce, Kysuckého Nového Mesta a Žiliny. Od začátku březnavyrazily žluté vlaky brazdit i Slovensko, konkrétně jezdí na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno.

Podle mluvčího RegioJet na Slovensku denně přepraví přes 4000 cestujících. „Dřívější dopravce ZSSK přepravoval podle informací zveřejněných v tisku denně přibližně 1900 cestujících,“ sdělil Ondrůj s tím, že celková příprava spuštění provozu na Slovensku přitom trvala pouhých 15 měsíců od podpisu smluv.

Reklama

Výběr článků

Načítám