Hlavní obsah

Inspekce zavřela Levné potraviny v Praze

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Praha
Aktualizováno

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) objevili při kontrole prodejny společnosti Levné potraviny v Praze 4 závažné nedostatky, mimo jiné plíseň na stěnách. Uvedl to mluvčí SZPI Michal Spáčil. Prodejna byla uzavřena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Při první kontrole provozovny v ulici Nuselská na konci února inspektoři zjistili mokré zdi od zatékání vody z horního patra, a uložili proto opatření k nápravě.

"Další kontrola ze dne 13. 3. 2012 ukázala, že prostory skladu a přední části prodejny jsou zcela nevyhovující pro skladování potravin a jejich uvádění do oběhu," informoval Spáčil. Inspektoři našli na stěnách velké skvrny černé a zelené plísně.

"Potravinářská inspekce proto vydala zákaz dalšího užívání těchto prostor pro skladování potravin a jejich prodej," dodal mluvčí.

Za plíseň prý může havárie vody

Hana Havriljaková, jednatelka společnosti Levné potraviny, Novinkám řekla, že k uzavření provozovny došlo v důsledku havárie vody v bytovém domě, kde má společnost prostory prodejny pronajaty.

I přes snahu o vysušení se na mokré zdi objevila plíseň a z tohoto důvodu byla prodejna ze strany SZPI uzavřena a prodej zastaven.

"V tuto chvíli čekáme na vyjádření majitelky objektu, která by měla provést veškeré stavební úpravy nutné k odstranění závad tak, abychom mohli co nejdříve opět naskladnit na prodejnu zboží a přivítat zákazníky v čistých nezávadných prostorách," doplnila Havriljaková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám