Hlavní obsah

Veterinářům ve zprávě vypadla desetinná čárka, upozorňuje Ahold

Novinky, pit
Praha

Nález chybně označených výrobků v olomouckém distribučním středisku společnosti Ahold má další pokračování. Ahold, který provozuje řetězce Albert, uvádí na správnou míru množství jedné z problematických potravin. Rakouské šunky nebylo 364 kilogramů, ale jen 36,4 kilogramu. Krajská veterinární správa (KVS) chybu uznala.

Foto: Ahold

Rakouská šunka a maďarský salám

Článek

Všechny zmíněné výrobky, konkrétně rakouská šunka, maďarský salám a slovenské klobásy, byly podle Urbánkové okamžitě staženy ze sítě prodejen Albert. Se společností Mecon Group společnost Ahold ukončila na základě této události spolupráci. Na chybně označené výrobky upozornili kontroloři KVS v pondělí, den poté byly staženy z prodeje [celá zpráva].

Ahold rovněž připomíná, že informace veterinární správy byla poskytnuta médiím, aniž by o nálezu byla informována samotná společnost. "Kontrolní úřad nám tak neumožnil učinit rychlá opatření na ochranu našich zákazníků," řekla mluvčí Aholdu Judita Urbánková.

"Chybným postupem Krajské veterinární správy, zaviněným příslušným pracovníkem v místě dozoru, nabyly některé sdělovací prostředky dojmu, že společnost Ahold přes sdělená zjištění neprovedla potřebná opatření a dále špatně označené potraviny prodávala. Ve skutečnosti tato společnost byla seznámena s výsledky šetření až poté, co byla informace medializována," vyjádřila svou omluvu Státní veterinární správa (SVS).

Podle mluvčího SVS Josefa Dubna však faktem zůstává, že zjištěné nedostatky nalezeny byly a týkají se klamavého značení na etiketě.

Reklama

Související články

Albert stáhl z prodeje šunku a tučný salám

Obchody Albert stáhly z prodeje rakouskou šunku, maďarský salám a slovenské klobásy. Stalo se tak den poté, co o nesrovnalostech v označení výrobků informovala...

Výběr článků

Načítám