Hlavní obsah

Student Agency bude prodávat jízdenky i přes automaty

Praha

Tuzemský dopravce Student Agency spouští prodej jízdenek přes automaty Pay+, které provozuje společnost European Payment System. Do konce roku by se síť těchto automatů měla rozšířit z nynějších 50 na zhruba tisícovku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radim Jančura

Článek

Zákazníci si v nich budou moci koupit jízdenky na vnitrostátní i mezinárodní linky žlutých autobusů Student Agency i železničního dopravce RegioJet, v budoucnu také letenky distribuované Student Agency.

Nové prodejní automaty Pay by měly být umístěny například na nádražích. Velké množství prodejních míst přímo na nádražích je totiž výhodou hlavního konkurenta RegioJetu, Českých drah, uvedl majitel Student Agency Radim Jančura. Podle Sergeje Kosjakova ze společnosti European Payment System bude do konce roku na nádražích zhruba 150 platebních automatů, zbylé budou převážně v nákupních řetězcích.

Zavádět další automaty pro prodej jízdenek chtějí i České dráhy. Na konci loňska oznámily záměr propustit zhruba čtvrtinu pokladních v 80 největších železničních stanicích a nahradit je 340 prodejními automaty. Práci u pokladen by mělo ztratit 420 lidí.

Kromě nákupu jízdenek slouží terminály Pay rovněž pro dobíjení kreditu do mobilních telefonů, umožňují platit složenky a vkládat hotové peníze na bankovní účty, nebo je mohou lidé využít pro nákup vstupenek na kulturní akce, uvedl Kosjakov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám