Hlavní obsah

Správce vyplatil balík peněz prvnímu věřiteli zkrachovalé Sazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka zahájil výplatu věřitelů zkrachovalé loterijní společnosti. Na účet zajištěného věřitele The Bank of New York Mellon zaslal 567 miliónů korun z prodeje majetkové podstaty podniku. Uvedla to Cupkova mluvčí Lenka Tichá. Konkurz na Sazku byl uvalen koncem května 2011.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zajištěná pohledávka správce dluhopisů The Bank of New York Mellon vůči Sazce činí téměř pět miliard korun. Sazku získaly skupiny PPF a KKCG, které ve výběrovém řízení nabídly nejvyšší částku 3,81 miliardy korun. Byly současně největšími věřiteli firmy. Z této částky Cupka vyplatil The Bank of New York Mellon, která měla svůj dluh zajištěný budovou a pozemky Sazky v Praze na Vysočanech.

K Městskému soudu v Praze se loni v květnu přihlásilo 2075 věřitelů Sazky s pohledávkami za 41,1 miliardy korun. Insolvenční správce poté popřel pohledávky za 17,154 miliardy korun a jako nesporné uznal pohledávky za zhruba 15 miliard korun.

Skupiny KKCG s PPF, které patří mezi největší věřitele Sazky, po odkoupení loterijního byznysu Sazky následně společnost přejmenovaly na SAZKA sázková kancelář.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Hala nyní slouží jako zajištění dluhopisů vydaných kvůli její stavbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám