Hlavní obsah

V Polsku zadrželi desítky tun prášku ze zkažených vajec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Policie v Polsku podle místních médií zadržela desítky tun prášku ze sušených zkažených vajec. Obsahoval několikasetnásobně více nebezpečných bakterií, než povolují normy. Prokuratura vyšetřuje, zda se potraviny obsahující tato sušená vajíčka dostaly i do zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už ve středu policisté zatkli majitele firmy z okolí středopolského města Kalisz, která prášek ze zkažených sušených vajec vyráběla. Podle neoficiálních informací polských médií tento podnikatel nakupoval od zemědělců zkažená vejce.

Prášek z nich pak od něho odebírali výrobci těstovin, sušenek nebo majonézy. Vyšetřovatelé zatím potvrdili jen to, že bakterie obsažené v sušených vejcích jsou škodlivé pro lidské zdraví.

V Polsku před časem vyšlo najevo, že tři firmy dlouhá léta technickou sůl označovanou jako jedlou prodávaly velkovýrobcům uzenin, zpracovatelům ryb, mlékárnám a pekárnám. Technická sůl, která se v Polsku používá, ale není podle rozborů zdraví nebezpečná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám