Hlavní obsah

Německo na úrocích z úvěrů pro Řecko získalo 380 miliónů eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úrocích z úvěrů poskytnutých zadluženému Řecku v rámci první mezinárodní finanční pomoci získalo Německo 380 miliónů eur (9,5 miliardy Kč). V úterý o tom informovala agentura Reuters s odkazem na získané dokumenty německého ministerstva financí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Německý podíl na první úvěrové pomoci Řecku dosáhl 15,17 miliardy eur. Řecká vláda z těchto peněz platí úroky v rozsahu od 3,423 do 4,528 procenta. Zpráva o příjmech z úroků by podle agentury Reuters mohla zmírnit kritický postoj německé veřejnosti k pomoci Řecku, které mnozí Němci označují za "bezednou jámu".

Řecko od května 2010 čerpá mezinárodní finanční pomoc v sumě 110 miliard eur. Tato částka ale na záchranu zadlužené země před bankrotem nestačila, proto se mezinárodní věřitelé dohodli na druhém úvěrovém programu v objemu 130 miliard eur.

Nový program má být doprovázen odpuštěním většiny řeckých dluhů soukromými investory, podmínkou pro čerpání úvěrů jsou úspory a hospodářské reformy.

Dolní komora německého parlamentu schválila druhý úvěrový balík pro Řecko minulý týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám