Hlavní obsah

Obchody Gigasport v Česku a na Slovensku končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rakouská obchodní skupina Kastner & Öhler zavře v polovině letošního roku v Česku a na Slovensku všech svých 12 prodejen se sportovními potřebami a módou Gigasport. S odvoláním na agenturu APA o tom informovala internetová verze rakouského deníku Die Presse. Obchodní řetězec Gigasport nyní patří mezi čtyři hlavní hráče na tuzemském trhu se sportovními potřebami a módou.

Foto: archiv

Článek

Ředitel skupiny Kastner&Öhler Andreas Zinschitz rozhodnutí zavřít 11 českých a jednu slovenskou prodejnu Gigasport zdůvodnil tím, že se jejich hospodaření výrazně zhoršilo a výhled do budoucna není příznivý.

Řetězec Gigasport se v Česku potýkal s výrazným poklesem tržeb. V roce 2010 se jeho tržby propadly z 589 miliónů korun v roce 2009 na necelých 420 miliónů korun. Hospodaření tuzemských prodejen Gigasport skončilo v roce 2010 ztrátou 1,4 miliónu korun. Společnost Kastner & Öhler už předloni zavřela dvě prodělečné prodejny Gigasport v Ústí nad Labem a Ostravě.

Konkurence v tuzemském maloobchodu se sportovním zbožím je totiž stále tvrdší. Například největší irský prodejce sportovního oblečení Lifestyle Sports v roce 2010 kvůli vysokým ztrátám zavřel v Česku všech zhruba 20 obchodů se sportovním zbožím. V roce 2007 skončila v konkurzu společnost X-Sport, která v Česku a na Slovensku provozovala 91 obchodů se značkovým sportovním oblečením a obuví.

Do Česka předloni na podzim vstoupil francouzský řetězec Decathlon, který první prodejnu otevřel v Liberci a další zprovoznil loni v létě v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám