Hlavní obsah

Fortuně loni klesl zisk skoro o čtvrtinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group, která je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, v loňském roce klesl čistý zisk meziročně o 23,3 procenta na 13,3 miliónu eur (asi 331 miliónů korun). Důvodem je ztráta z loterie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

Celkové přijaté sázky vzrostly o 6,2 procenta na 409,3 miliónu eur a výnosy společnosti stouply o 10,7 procenta na 89,8 miliónu eur.

Přijaté sázky ve sportovním sázení se loni meziročně zvýšily o 3,6 procenta na 399,5 miliónu eur, nejvíc se na tom podílelo internetové sázení v České republice a na Slovensku.

Celkové hrubé výhry v loňském roce stouply o 9,7 procenta na 101,8 miliónu eur, z toho hrubé výhry ze sportovního sázení vzrostly meziročně o 4,2 procenta na 96,7 miliónu eur. O víc než čtvrtinu se zvýšily u sportovního sázení on-line, mírně klesly na pobočkách.

Fortuna za loňský rok poprvé vykázala přijaté sázky z loterie, činily 9,9 miliónu eur a hrubé výhry v tomto segmentu 5,1 miliónu eur v souladu s plánem. Přijaté sázky ze stíracích losů představovaly 3,4 miliónu eur a z číselných loterijních her 6,5 miliónu eur. Číselnou loterii Loto spustila Fortuna v Česku loni v polovině července, následovala denní hra Zlatých 11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám