Hlavní obsah

Nejbohatší muž světa chce nakopnout turistický ruch v Acapulku

Mexiko

Nejbohatší muž světa, mexický miliardář Carlos Slim Helú, chce zachránit přístav Acapulco, který býval luxusním turistickým střediskem nejen pro hollywoodské hvězdy. V poslední době ale jeho pověst poznamenala vysoká kriminalita, a proto se Slim postavil do čela projektu, který má tuto situaci změnit.

Článek

Slim, jenž je mimo jiné majitelem největší latinskoamerické telekomunikační společnosti, bude podle agentury Reuters prezidentem rady, která bude shromažďovat finance na nový rozvoj hotelů především v nejstarší části přímořského střediska. Vláda mexického státu Guerrero, kde Acapulco leží, zatím nezveřejnila, kolik peněz rada hodlá investovat.

Acapulco nejvíce utrpělo nárůstem násilné kriminality související s obchodem s drogami, která se v loňském roce téměř ztrojnásobila, a z letoviska se tak stalo v roce 2011 jedno z nejnásilnějších měst na světě. Vraždy odstrašily turisty, což přimělo mexického prezidenta Felipa Calderóna, aby do města poslal policejní a vojenské postily s cílem obnovit pořádek. Počet vražd v posledních několika měsících údajně klesl.

Přátelství s hvězdami

Dvaasedmdesátiletý Carlos Slim Helú je v Acapulku vnímán jako celebrita. Nechává se vidět na společensky významných akcích a přátelí se s hvězdami – naposledy například s italskou filmovou legendou Sophiou Lorenovou či francouzským hercem Alainem Delonem, s nimiž se sešel na nedávném filmovém festivalu.

V loňském roce časopis Forbes uvedl, že si Slim udržel druhý rok po sobě pozici nejbohatšího muže světa. Jeho majetek je odhadován na 74 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám